Káveszünet

Kávészünet
…énekbe foglalva…

2021. június 18. 18 óra, Bonyhádi Kaszinókert – 75 résztvevő

 

A magyar költők versei mindig is közel álltak a zenéhez. Eleve a magyar nyelv zeneisége, dallamossága magától is kívánja, hogy némelyiket ne csak szavakban, hanem az ének hangjain szólaltassuk meg. Nem egy zenekar szándéka az, hogy közelebb hozza így is ezeknek a verseknek a mondanivalóját.

A Kávészünet zenekar egyfajta missziót vállalt magára. Ezeket a verseket – a nagy magyar költőktől egészen a kortársig – úgy szólaltatják meg, hogy rock hangzású zenéjükkel elhozzák a mai generációhoz. Azok a fiatalok, akik sokszor a fülükben fülhallgatóval járnak-kelnek közöttünk, és a világot a mai zenéken keresztül közelítik meg, látják ilyennek-olyannak, egyszerre csak megismerik a zenekar zenéjén keresztül az egykor élt és mai költők most is aktuális mondanivalóját.

Bonyhádon minden évben június hónapban szervezik meg a Könyvfesztivált. Eredeti tervünk az volt, hogy ezen a fesztiválon szólaljon meg – méltó környezetben, a Városi Könyvtár előtt – a koncert. Sajnos, a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt, idén pedig – harmadik időpontmódosítással – őszre került a fesztivál. A zenekarnak ez már nem felelt meg, de hogy ne maradjon Bonyhád Kávészünet nélkül, így a város közepén, a Kaszinókerti szabadtéri színpadon szerveztük meg az alkalmat.

Talán jöhettek volna többen is, így is több mint hetvenen voltak kíváncsiak az együttesre, és jópáran megálltak azok közül is, akik a téren haladtak át. Mindannyiunk számára ütős, és a koncertbe aktívan bevont élményben volt részünk. A zenekar tagjai – Popovics György (ének, billentyűk), Németh Bendegúz (gitár), Komáromi Kristóf (dob, sampler), valamint Boros Bálint (basszusgitár, vokál) – jól képzett zenészként, hiteles előadással hozták közel számaikat.

Örültünk, hogy sikerült megszervezni, és Bonyhádra csalogatni a zenekart. Külön köszönet a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Ház munkatársainak a segítségért, Kovács Krisztián menedzsernek a háttér szervezésért, és Dudás Olgának a rendezvény szervezésért. Remélem, hogy nem utoljára hallottuk Bonyhádon a Kávészünet zenéjét.

[tx_button style=”default” text=”Beszámoló” url=”http://bonyhad.egyhazkozseg.hu/wp-content/uploads/sites/54/2021/08/Beszamolo_210618.docx” color=”” textcolor=”” target=”blank”]

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑