Szüreti utcabál

Szüreti sváb utcabál
…ahol a vidámságé a főszerep

2020. szeptember 19. 18 óra, Bonyhádi Kaszinó tér – 117 résztvevő

Talán mondanom sem kell, hogy mifelénk a német szó nem idegen. Hiszen Bonyhádon és környékén sokan nőttek fel német ajkúként, vagy éppen német családnévvel. Így történhetett, hogy 40 évvel ezelőtt alakult meg a német nemzetiségi kórus, mely idén, szeptember 19-én ünnepelte ezt a szép évfordulót.

A Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközség „Bonyhádi Nyári Esték” programsorozatának második alkalmaként adódott az ötlet, hogy ezt az ünnepet egy vidám, jó hangulatú utcabállal zárjuk le. Az előzetes munkálatok során rajzolódott ki az az elképzelés, hogy a bonyhádi Kaszinó tér megfelelő helyszín egy ilyen vidámság lebonyolítására. A helyi Művelődési Háztól sok-sok segítséget kaptunk, mint ahogyan az Önkormányzat Bonycom cégétől is. Padok, asztalok várták az előzetesen regisztrált vendégeket, hogy este 6-tól elinduljon a zene. A városlődi Johann’s Kapelle volt az az együttes, amelyik a „sváb” talpalávalót húzta, pontosabban fújta a több mint 120 résztvevőnek. Emellé persze nem hiányozhatott egy jó hideg sör sem, mint ahogyan a harapnivaló is elérhető volt. A programon jelenlévő gyerekek is kipróbálták a tánclépéseket.

Éjszakába nyúlóan hangzott a zene, táncoltak „ifjak és vének”. Ahogyan az elején Aradi András lelkész-esperes a zsoltárost idézve elmondta: a vidámság, a zene, a tánc is lehet Isten dicsőségére (150. zsoltár).
Köszönjük Karl Ákosnak, Alföldi Juditnak, Farkas Attilának, a rendezvény szervezőinek, Juhász Józsának és a Művelődési Ház dolgozóinak, valamint a Gimnáziumnak, hogy segítették a program lebonyolítását.

[tx_button style=”default” text=”Beszámoló” url=”http://bonyhad.egyhazkozseg.hu/wp-content/uploads/sites/54/2021/03/Beszamolo_200919_2-2friss.pdf” color=”” textcolor=”” target=”blank”]
 
 
[tx_button style=”default” text=”Képek” url=”https://photos.app.goo.gl/VgurrJcvGKQVEXoMA” color=”” textcolor=”” target=”blank”]
 
 

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑