Reformáció nap

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01128

„Élő város” – Helyi közösségi és kulturális innovatív programok, együttműködések támogatása

Bonyhádi Nyári Esték

Reformációi Családi Nap az EccPecc Zenekarral …Reformáció – hanggal és mozgással…

2021. október 22. 13.30 óra, Bonyhádi Evangélikus Templom és Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola – 172 résztvevő

Sokan leírták már, mennyire átszabta az előre betervezett programokat a 2020-21-es járványhelyzet. Az eredetileg Bonyhádi Nyári Estékre keresztelt programsorozat nemhogy egy nyári időszakban, de egy évben sem tudott megvalósulni. Így történt meg, hogy az eredetileg 2020 gyereknapjára tervezett programunk végül 2021. októberében tudott megvalósulni. Ám ha már október, akkor Reformáció ünnepe – így esett a választás tematikájában is arra, hogy ismertessük meg a Reformációt a legkisebbekkel is. Mivel a tavalyi egyik programunk (Tanévre hangoló) eredeti helyszíne, a Perczel Mór Pihenőpark akkor még nem készült el, azt gondoltuk, idén bepótoljuk. Itt az eredeti helyszín az Evangélikus Templom és Gyülekezeti Ház lett volna, de mertünk nagyot álmodni, és a felújított, a városlakók is által megkedvelt Pihenőparkba szerveztük a programot. Ezúttal azonban nem a járványhelyzet hanem az időjárás szólt közbe. Ezzel a lehetőséggel is számolva, már előre jeleztük plakátjainkon, hogy ebben az esetben a Templom mellett az Általános Iskola fog helyet biztosítani a programnak.

Három előadó érkezett az EcPecc Zenekar tagjaként a templomunkba: Nagy Renáta (ének), Kapi Zsófia (fuvola, ének) és Bánki András (gitár, ének). A majd’ 200 gyerek örömmel, néha sikítva is hallgatta végig koncertjüket, mely igen interaktív volt, együtt énekléssel, tapssal és a már említett sikítással is. Mindenféle téma megelevenedett dalaik között: család, állatok, egymásra figyelés, természet- és környezetvédelem. Az előadók bevallották: ennyi gyerek előtt még nem játszottak, nekik is nagy élmény volt az alkalom.

A nagysikerű koncert után az Általános Iskola különböző helyszínein folytatódott a nap. Arcfestés, csillámtetkó, ugrálóiskola, bowling pályák, „Bogozd ki!” gombolyagverseny, pókfoci, célbadobás, pókháló készítés, társas sarok, akadálypálya, twister-játék között válogathattak a gyerekek.

Az egyes állomások között pedig az iskola éttermében tea és pogácsa várta a megfáradt „újítókat”.

Jó volt látni a koncertet és a játékokat is örömmel és mosollyal megélő gyerekeket, akiket alig sikerült a végén a szülőknek „hazahúzni”.

[tx_button style=”default” text=”Beszámoló” url=”http://bonyhad.egyhazkozseg.hu/wp-content/uploads/sites/54/2021/11/Beszamolo_211022.pdf” color=”” textcolor=”” target=”blank”]

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑